Het doel van de studie die was de invloed van verschillende onderzoeken

AbstractIn orthodontische behandeling tewerkstellende boog geleid tandverplaatsing, zijn rechthoekige draden meestal gebruikt om driedimensionale gecontroleerde tandbeweging bereiken. In de bedoeling schuivende mechanica optimaliseren en het comfort van patiënten te verbeteren, afgeschuinde rand rechthoekige orthodontische draden worden aangeboden door verschillende fabrikanten.

Het doel van de studie die was de invloed van verschillende onderzoeken, worden er, draad afrondingen aan zijdelings verplaatsbare mechanica van canine terugtrekken. Gebruikmakend van de 0.018 ‘gleufsysteem, 0.016′ × 0,022 ‘standaard stalen draden (Remaloy en remanium, Dentaurum Comp.) Werden getest. Force verlies als gevolg van wrijving tijdens honden terugtrekken werd bepaald met behulp van de orthodontische Meet- en Simulation System (OMSS). In de boog geleid distalization hoektanden, het gemiddelde verlies … van kracht veroorzaakt door wrijving werd bepaald op ongeveer 50% te zijn. Vergelijking draden met verschillende schuine rand, het afgeronde draad in tegenstelling tot de draad met scherpe rand configuratie leidt tot een vermindering van de wrijving. Zelfs een matige draad ronding van de 0,016 ‘× 0,022′ staaldraad resulteert in ongeveer 10% minder wrijvingsverliezen.

Echter, dynamische analyse van tandverplaatsing de OMSS blijkt dat er geen verdere verbetering van glijdende gebruik makend van draden met schuine rand boven de standaard afgerond rechthoekige draden. Daarentegen kan een sterke rand afschuining resulteren in een aanzienlijk verlies van de nivellering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>