Voor het cardiovasculaire lading en spanning in logging bestuderen

Voor het cardiovasculaire lading en spanning in logging bestuderen, werd zuurstofverbruik gemeten met draagbare apparatuur 15 loggers op het werk, zowel in de herfst en winter. Bovendien werd hartslag telemetrisch gemeten in zes loggers in de winter. De gemiddelde leeftijd van de houthakkers was 34 jaar; gebruikten ze een power-zaag en werden betaald op een piecerate basis. Wanneer de logger werkte in zijn eigen tempo op een afstand van de taken van de zuurstofverbruik was 1,9 ± 0,3 1 / min (gemiddelde ± SD) in beide seizoenen.

Dit kwam overeen met 49 ± 7% van de maximale zuurstofopname verkregen in een loopband inspanningstest. Verbruik zuurstof tijdens opeenhoping van hout (2,2 ± 0,3 1 / min) was hoger dan die van de beide kappen of snoeien en bokken in beide seizoenen. De hartslag in logging was 123 ± 4 slagen / min in de winter, die … overeen met 66% van de maximale hartslag in de inspanningstest. De hartslag was hoger in opeenhoping dan in andere werken fasen.

Het loon, de dagelijkse productie van hout geproduceerd door de houthakkers en de houtsoort veel verschilde niet tussen de herfst en winter. Met behulp van regressie-analyse, verschillende factoren van het werk moeilijkheidsgraad weerspiegelt externe arbeidsomstandigheden hadden geen associatie met het zuurstofverbruik op het werk. Op basis van de indeling van de World Health Organization, motor-handleiding logging was fysiek zwaar. Er waren geen duidelijke verschillen in het zuurstofverbruik van houtkap werkzaamheden tussen de twee seizoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>