De hier gepresenteerde werk betreft de ontwikkeling van opto-elektronische oscillatoren

Hun hoge spectrale zuiverheid is een van de meest interessante eigenschappen voor fotonica signaalverwerking, communicatie of radio via glasvezel systemen. De klassieke structuur is gebaseerd op een zeer lange optische vezellus doet als vertragingslijn. Verschillende technieken zijn geïntroduceerd, zoals meerdere lussen, om zeer smalle spectrale lijnen en grote tussenruimte stand komen.

Een van de problemen als gevolg van lange vezels lussen, is de grootte en de vereiste temperatuur. Om gaan naar geïntegreerde oplossingen, is het ook mogelijk om optische resonatoren voeren in plaats van de vertragingslijn. Een dergelijke resonatoren moet een zeer hoge kwaliteit factor te presenteren om een ​​lage fase ruis te houden.

Verschillende oplossingen … basis silica microbolletjes, op polymeermaterialen of op silicium kan worden onderzocht. Deze resonatoren direct uitgevoerd met de bijbehorende Mach-Zehnder optische modulatoren bij zowel polymere materialen en silicium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>