De toegenomen intra-abdominale druk (IAP) vaak waargenomen wanneer de ruggengraat tijdens fysieke activiteiten is geladen wordt hypothsized lumbale wervelkolom stability

The mechanische stabiliteit van de lumbale wervelkolom te verhogen is een belangrijke overweging bij lage rug blessurepreventie en revalidatie strategie├źn. Dit onderzoek onderzocht de effecten van verhoogde PAI en een buikriem aan lumbale wervelkolom stabiliteit. Twee hypothesen werden getest: (1) Een verhoging van de IAP leidt tot lumbale wervelkolom stabiliteit toegenomen, (2) het dragen van een abdominale gordel verhoogt wervelkolom stabiliteit.

Tien vrijwilligers werden in een semi-zittende positie geplaatst in een mal die hip beweging beperkt het verlaten van het bovenlichaam vrij om te bewegen in elke richting. De bepaling van de lumbale wervelkolom stabiliteit werd uitgevoerd door meting van de momentane stam stijfheid … in reactie op een plotselinge belasting release.

De quick release methode werd toegepast in isometrisch rompflexie, extensie, en laterale buiging. Activiteit van 12 grote rompspieren werd gecontroleerd met elektromyografie en de IAP werd gemeten met een intra-maag druksensor. Een twee-factor herhaalde ontwerp maatregelen werd gebruikt (P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>